Op maandagavond RAPID tweede worden

Dankzij een dubbele enthousiaste aanmelding van John Heuts voor V3 en V4 kon ik meespelen met Voerendaal 3 in de rapidcompetitie (tijdens de 2e voorronde – Ruud). Op maandag af en toe de chatbook nakijken en je weet hoe de avond eruit ziet. Nu had ik ook wel zin in meerdere pilsjes. Kwam goed uit want Frank ‘Zappa’ dacht hier net zo over. Ruud chauffeurde en Simon kwam op eigen gelegenheid. Mooi voor achten aanwezig zodat we eerst aan de koffie konden plus 1 Els.

De eerste ronde kwamen we meteen tegen de concurrent: GESS 1. Jacques Renet vergat abuis een tussenzet in een beslissende aanval waarop Igor makkelijk het punt inhaalde. Ruud kwam al sneller remise overeen met Tony Hendrikx. Simon was na een tijdje niet schaken erg enthousiast maar hield erg weinig over tegen Ad van Rijsewijk. Frank had net zoals zijn andere partijen niet het venijn in de staart zitten. Toch een aardig resultaat.

De volgende ronde een snelle winst voor Igor tegen Leudal. Wilde opening, koning zelf veilig stellen, pionnen laten afsnoepen, open lijnen ontstonden en de winst kwam snel. Ruud nam terecht de tijd om zorgvuldig te winnen (alle partijen geconcentreerd zoeken). Simon en Frank kwamen met agressieve speelstijl weer goed te staan, maar beide vertikken het om even in rustig vaarwater te verkeren. 2-2, niks aan de hand.

De laatste ronde zouden we wel winnen tegen Pionneke 2, dachten we. Igor gaf in de opening gratis een pion weg, vervolgens een kwaliteit om enig spel te behouden, remise aanbod op appèl van Ruud niet aangenomen, later een dame gegeven en toch nog remise. Tegenstander had 2 seconden op de klok, remise en dus 2-2 is wel zo verdiend en sportief. Ruud wederom rust en rechte rug. Het beloofde punt van Simon werd een halfje. Frank nam alvast een voorproefje op het leuke aprèsschaak. En dat was zeer gezellig. Goed drinken op een tweede plaats en met voldoende anekdotes achter de hand togen we weer terug naar een zuidelijker puntje in het land.

Igor