Grand Prix Jeugdtoernooi MSV-VSM

Op 23 januari organiseerde MSV-VSM haar eerste Grand-Prix toernooi. Met behulp van sponsor Schaakacademie werd een een groot schaakfeest georganiseerd. De club- en huisschakers speelden voor de eer terwijl de kinderen die interesse hadden in schaken maar de regels nog niet kenden naar de Instuif konden komen.

Voerendaal werd goed vertegenwoordigd en hieronder ziet u de resultaten:

Groep A/B: 19 deelnemers

Jozef Simenon, de kersverse Limburgse Jeugdkampioen, laat wederom zien dat hij een van de succesvolste jeugdspelers van Limburg is. Joep Nabuurs (Venlo) kan het hoge tempo bijbenen en wordt eerste op weerstandspunten.
Het is goed om Tom Snijckers weer in de schaakarena te zien. Ondanks het feit dat hij de laatste tijd minder heeft kunnen trainen, staat hij toch zijn mannetje. Proficiat!
A-groep					B-groep
1. Joep Nabuurs 	9 uit 10	1. Bram de Vries 	5
2. Jozef Simenon	9		2. Martijn Vossen	5
3. Mart Nabuurs 	8		3. Tom Snijckers	5

Groep D: 34 deelnemers

Ons grote talent Diana Dalemans speelde vandaag met dubbele handicap. Ten eerste liet zij zich een klasse hoger inschrijven om sterkere tegenstanders te bestrijden en om meer ervaring op te doen. Verder is het spelen met een gebroken sleutelbeen geen pretje. Desondanks gaf zij in deze klasse haar visitekaartje af door achter de sterke Judith Hendrix de tweede plaats te bemachtigen. Oud en tevens toekomstig Voerendaallid Raoul Frijns haalde een verdiende derde plaats. Schaken en ziek zijn is geen goede combinatie. Desondanks deed Tristan zijn uiterste best en behaalde een goede vijfde plaats. Ook Roy Pieper deed het uitstekend en bleef met zijn zevende plaats ruim 25 spelers voor.
1. Judth Hendrix	10 uit 11
2. Diana Dalemans	9	
3. Raoul Frijns	 	9
4. Michael Yeh		8
5. Tristan Hunen	7
6. Kevin Vaasssen 	7
7. Roy Pieper		6	

Tom Bus