Schaak maar verder Igor...

Natuurlijk is een praatjesboek geen formeel forum, daarom ga ik een brief schrijven naar de LiSB: aangetekend, op persoonlijke titel en als schaakbuitenstaander. En wel in de rol van manager. Lekker makkelijk: output min input is rendement. Dan behoort het-uit-je-neus-vreten-rendement-tijdens-een-druilerige-brainstormheisessie-mentaliteit tot de verleden tijd. Want ik ga Meneer de President eens flink wakker schudden. Zij willen mij informeel niet aanhoren , gelijk de KNVB (scheelt maar twee letters) de ultieme common sense manager Johan niet wil aanhoren. Het enige voordeel is dat de KNVB dat wel doet, maar via vele omwegen. Een goed praatjesboek op de website is aan te bevelen, alleen nog achter de nickname van JC (het mag weer) komen. Wederom gratis advies voor een bond zonder veel naam.

De tijd van wie niet wil luisteren moet maar voelen is voorbij. We moeten de mensen die niet willen luisteren Van Bommelen. De vijf minuten zijn allang voorbij: revitaliseer de boel! Gelukkig komt er wel nieuw bloed. Dit zeker onder het credo wie kritiek levert kan het zelf beter doen, maar hoe rijpt nieuwe wijn tussen...? En alstublieft, hoe lang liggen de aanbevelingen inzake PKL al op de hoge stapels? Gewoon een lekker weekendtoernooi (plus 1 bye mogelijkheid in de eerste twee rondes) met aantrekkelijk prijzengeld is voldoende!

Echter, voorbeelden hebben geen zin. Een slimme en luie onderwaterspeler brengt alleen het voorbeeld boven water en maakt de kern van de zaak tot een baksteen. Dus waarom zal ik alle misstanden als voorbeeld aanhalen? Dan betekent het dat het een positieve brief moet worden. Maar hoe weet ik zeker dat deze brandbrief niet als PR middel wordt gebruikt? Hoe weet ik zeker of de roepende in de woestijn wel wordt gehoord? Hoe weet ik zeker of ze maar aan één -nota bene zwart- schaapje aandacht besteden? Hoe weet ik zeker dat mijn éénpersoonsactie een meerpersoonsreactie oproept? Hoe weet ik zeker dat één druppel de hele steen kan uithollen?

Hoe weet ik zeker dat...?

Slaap maar verder Igor...

Igor

P.S. mijn advies: stel 2 A4-tjes op, 1 gedurfde, originele en innovatieve actielijst met bijbehorend stroomschema, dat spreekt namelijk tot de verbeelding en is makkelijk afrekenbaar!