De Raggende Knarren verschalken de Chess Hooligans en eindigen boven Fast & Furious!

Afgelopen zaterdag, het was 15 november (weet u het nog?), beleefden 4 raggende knarren een sensationele schaakdag. KK (Knar Kraus) was deze Limburgse snelschaakdag voor viertallen het minst vrolijk. Hij speelde op bord twee tegen tegenstanders waartegen hij zelfzeggende een natuurlijke schaakaversie heeft. We noemen in willekeurige volgorde: Bischoff, Bodelier (kwam KK niet tegen), Arno - wat heb je gemaakt Marc? - Henzen, de bekende onbekende Simenon (Jozef voor de outsiders) en Maarten Lenaers. Van dit jeugdig talent verloor KK fast & furious.

Tot zover het slechte nieuws in dit goed nieuws gesprek. KEJ (Knar Eric-Jan) speelde KEJgoed. Hij verschalkte maar liefste tweemaal onze aller Bob Merx. Deze laatste had helemaal niet zijn dag op bord drie bij Voerendaal 2. In de voorrondes verzamelde hij maar liefst 3½ puntjes. Gelukkig deed zijn buurman Jan Fober het beter op bord 4. Wij hebben Jan helaas moeten afstaan omdat de heer Driessens op zaterdag liever aan zijn carrière werkt.

Als plaatsvervanger kregen we op bord 4 versterking van KPD (Knar Peter Daemen). Voor onze fruhshop-team was hij zeker een aanwinst. Om 10:55 uur ’s morgens had IK (Igor Knar) al het eerste biertje en enkele puntjes te pakken. KEJ had als regel dat het bij elke 5 in de tijd (als men naar de tijd vraagt), tijd is voor een biertje. Aangezien het 5 minuten partijtjes zijn, hebben we deze regel maar laten varen ten aanzien van al die analoge schaakklokken.

De Raggende Knarren waren in de finalegroep al helemaal niet onder de indruk van de Chess Hooligans. Viermaal zwarte sweater met capuchon en zwarte zonnebril deerde ons niks. Hun uiterlijk vertoon kwam niet overeen met het gebraggel op het schaakbord. De Knarren hebben ze dan ook maar een das omgedaan: 3-1! Zij begonnen van ongenoegen spontaan te boeren door de microfoon van de onbetwiste wedstrijdleider Luc Cornet. De hooligans deden hun naam eer aan.

Door deze goede scoren en de 2-2 tegen Fast & Furious (Roy, Maarten, Tom en Mario) zijn we niet laatste geworden. Zo hebben we het de hele dag al willen hebben. Dat Voerendaal 1 met de heren Caessens, Henzen, Temmink en Bus Limburgs kampioen is geworden, is mooi meegenomen. Mocht dit laatste onbedoeld een tikkeltje arrogant klinken? I.t.t. het Nederlands Elftal is het niks. De Raggende Knarren (a la de Fruhshoppers) wachten u volgend jaar wederom op!!

IK