Finale Rapid beker te Stein: in stijl afsluiten!

Het was vooral een gezellige avond. Ik had persoonlijk het gevoel van: nu ga ik eens even nafeesten/afborrelen op het goede externe seizoen. Venlo 1 kon alleen maar roet in het eten gooien. Maar zij hadden beter Maarten Strijbos meegenomen. En de vraag van Terry van der Veen aan Bart wat hij in het eerste van Voerendaal deed, werd op sportief opzicht weerlegd: 2½ uit 3 voor Bart! Gefeliciteerd.

Aangezien Voerendaal hun sterke krachten hadden verdeeld over drie teams (hand van statistici?), was het ook voor Voerendaal 3 goed mogelijk om te winnen. En dat deden ze ook! En wie vertegenwoordigde team 3? De wiskundeleraren. O ja, Voerendaal werd voor de vijfde keer op rij eerste! Gefeliciteerd.

Team 4 bestaande uit Eric-Jan Morren, Simon Hoogenhout, Michel Willems en Bert Bomhoff deden wat ze moesten doen in de finalegroep 6e klasse, namelijk overtuigend winnen! Dat Eric Jan een halfje morste en Simon een hele, mocht de pret niet drukken. Gefeliciteerd.

Voerendaal 5 (Igor Heinen, Jos Kleijnen, Frans Heman en Bert Bomhoff) trad in de vijfde klasse aan tegen Kirchroa 2, Geleen 3 en Blerick. Ondanks de relatief sterke invaller (ondergetekende) konden we het Geleen met de oud Voerendalers (Sjef en Appie) net niet moeilijk genoeg maken. Een 2-2 in de laatste ronde tegen Geleen was niet voldoende. Het had er zeker ingezeten, want: Jos kon zijn goede partijen jammerlijk niet verzilveren, Frans speelde gepassioneerd en nam bijtijds Vrouwe Fortuna bij de hand (2½ uit 3), Bert won de belangrijke wedstrijd tegen Kerkrade 2 en Igor deed waarvoor hij werd aangenomen (3 uit 3). Gefeliciteerd.

Conclusie: 3 teams op het ereschavot en overige 2 teams ook in de prijzen gevallen! Dit was de gewenste en daarom een top afsluiting van het seizoen. Après-schaak mit weib, wein und gesang in de kantine was het logisch vervolg. Bart had het goede repertoire gelukkig nog in zijn geheugen. OP NAAR GENT!!

Igor

Voor persoonlijke uitslagen en standen zie LISB site onder rapidbeker: http://www.lisb.nl/bcomp/2003-2004/index.html