Voerendaal 4 kampioen

De beslissende ronde tegen 't Stokpaardje verliep moeizaam en vooral luidruchtig. Doordat GESS 3 (tegen Voerendaal 3) slechts met 4 man verscheen was er een hele discussie over wie wel en wie niet zou spelen bij Voerendaal 3. Na 20 minuten was het zover; iedereen kon eindelijk aanschuiven bij zijn eigen bord. De discussie en het daarbij horende lawaai bleef vervolgens practisch de gehele schaakmiddag voortduren. Storend en niet passend bij het schaken!

Sommige spelers waren vervolgens niet bij de les, hetgeen resulteerde in een paar gelukkige/moeizame remises én een 4˝-1˝ overwinning voor Voerendaal 3. Buit en waarschijnlijk kampioenschap binnen!

Bij Voerendaal 4 was het een spannende aangelegenheid. Tom V. en Ricky brachten hun tegenstander vakkundig om zeep. Bert K. ging hard onderuit in een foutief Siciliaantje. Deze 2-1 voorsprong was geen garantie voor de winst of zelfs maar een gelijkspel. Roy E. kreeg daarom opdracht om "half" te spelen, hetgeen gelukkig lukte. Toen Frans H. op en af ging en uiteindelijk af eindigde, moest Ed een betere stelling ook echt in winst gaan omzetten. Hoewel zijn tegenstander een 100% score verdedigde, wilde hij nu wel meewerken: 3˝-2˝. KAMPIOEN!.

Het vijfde won met 4˝-1˝ van GESS 4, waarbij aangetekend moet worden dat Frank van Rijsbergen een winnende remise speelde en Bob E. zijn gezag kwijt is en door muitende teamgenoten op 1 gezet werd! Hij heeft het geweten...

Ed