MSV-VSM 3 - Voerendaal 4

Anders dan de uitslag doet vermoeden was het best een spannende aangelegenheid. Akkoord, Ricky (5, w) kreeg een volle toren cadeau en Bert K. (4, z) had slechts een drukje nodig om het punt in de wacht te spelen: 2-0.

Maar dan: stond Roy beter/slechter, had Ed echt de handen vol, stond Frans H. niet minder en was de stelling van Bert B. wel zo goed als op het eerste gezicht leek? Er moest nog veel water door de Maas voordat de Maastrichtenaren de duimen legden (Vlaams!). W. Zimmerman moest tegen Ed (2, z) met een geïsoleerde pion verder. Toen hij dat weigerde kosste dat een stuk en de partij. De tegenstander van Roy (1, w) begreep niets van toreneindspelen en werd vakkundig terzijde geschoven: 4-0!

Beide remises kwamen ongeveer op dezelfde wijze tot stand. Hoopgevende opening, verwaterd middenspel en "dubieuze" slotstellingen. Frans H. (3, w) en Bert B. (6, z) accepteerden met graagte de remises: 5-1.

Volgende ronde kunnen de teams van MSV-VSM ons een dienst bewijzen door de concurrenten op afstand te zetten. V3 en V4 kampioen zonder zelf te spelen??!

Ed