Voerendaal 2 laat visitekaartje achter

Afgelopen maandag 27 januari is de eerste ronde van de Rapid-competitie gestart. Gastheer GESS ontving de teams van Weert (EWS), Heerlen 2 en Voerendaal 2. Ons team, dat uit louter mathematici bestaat, had berekend dat hun kansen op de eindoverwinning 75% was. Achteraf bleek dat ze het rekenen niet verleerd waren.

In de eerste ronde speelden we tegen EWS. Rob Merx en Ed Vos behaalden al snel het volle punt. Tom Bus stond in een gelijk eindspel een tweetal minuten achter (2 min - 4 min). Henk had een onduidelijke stelling met ongelijksoortig materiaal. Tom wilde in tijdnood ijzer met handen breken en kwam verloren te staan. Zijn paard + pion baarde Kerssemakers echter zoveel problemen dat deze de dame terugofferde. Het tijdnood duel (Tom 9 sec. en Kerssemakers 19 sec. ) werd in het voordeel van Tom beslist. Op bord 1 wist Ramaekers het volle punt van Henk Temmink af te snoepen. Einduitslag: 3-1.

In de tweede ronde werd Heerlen 2 onze tegenstander. Na in de eerste ronde met ruime cijfers van GESS verloren te hebben, moesten zij nu een 4-0 nederlaag tegen ons incasseren.

De laatste ronde zou de beslissing brengen over de eerst plaats. Als eerste was Ed weer klaar. Met het subtiele 34. f5 werd Dormans midden op het bord mat gezet. Op bord 1 speelden de (aarts)rivalen Henk en Jacques (Renet) een toreneindspel. Hoewel Henk veel voordeel had ingeboet hield hij voldoende over om het volle punt te bemachtigen. In een licht-stukkeneindspel zette Tom plots zijn tegenstander mat. Helaas blunderde Rob in zeer goede stelling een volle toren weg, waardoor het net geen walk-over werd. Einduitslag : 3-1.

Eindstand

1.Voerendaal 216
2.GESS12
3.EWS4
4.Heerlen 23

Groeten, Tom Bus